Спа

Спа

Панорамна финландска сауна

Финландската сауна, известна още като суха сауна, затопля помещението над 80°C с цел да предизвика силно потене. Този тип сауни най-често са изградени от ароматна дървесина, а в комбинация с редуване със студена вода и чист въздух, са много благоприятни за подобряването на тонуса, кръвообръщението и засилване на имунната система. Това води до ефективна детоксикация и изхвърляне на мъртвите клетки от кожата. Помещението и седалките са направени от дърво, което придава мека, вместо изгаряща топлина, а температурата може да се регулира. Когато температурата на нашето тяло се покачи, кръвоносните съдове се разширяват и циркулацията на кръвта се увеличава. Това усилва естествените оздравителни процеси в нашето тяло, успокоява болки в ставите или. Изследвания показват, че ако използвате суха сауна само за 10 минути , може значително да ускорите възстановяването на нашето тяло, както и много по-бързо да стопите нежеланите килограми.

 

Парна баня

Парната баня е призната за абсолютен фаворит в терапевтичните процедури както от трениращи, така и от почиващи. Високата температура (45-55°C) и влажност (90-100%), характерни за тези съоръжения, карат кръвоносните съдове да се разширяват, като по този начин доставят по-голямо количество кислород до всички краища на тялото. Редом с това безспорно предимство, парната баня има детоксикиращ и антистресов ефект, който не може да бъде пренебрегнат в нашето ежедневие.

 

Контрастен душ (шоково ведро)

Контрастният душ има за цел да постави мускулите и сърдечно-съдовата система в състояние на борба. По време на кратката процедура (не повече от 2 минути) дръзналият да се подложи на този здравословен шок бива обливан на интервали с топла (30-35°C) и студена вода (10-15°C). Тази огромна амплитуда в температурата действа изключително закаляващо най-вече за сърдечно-съдовата система и затова не се препоръчва на хора със слаби сърца. За останалите обаче контрастният душ повишава метаболизма, укрепва имунитета и помага за възстановяването на мускулите след интензивна тренировка.

 

Акватоничен басейн

Закритият акватоничен басейн в спа центъра е едно от най-големите удоволствия. Басейнът е с постоянна температура 32 градуса. Басейнът разполага с 4 водни оръдия за най-ефективно отпускане на мускулите в раменната област и краката.

Една от най-емблематичните екстри на акватоничния басейн е насрещното течение, което ви осигурява усещане за интензивен воден масаж и възможност за плуване.

Фреш бар

След като сте минали през термалната зона на спа центъра , тук можете да поседнете в удобните кресла с чаша вода, натурален сок или чай, да похапнете свежи плодове и ядки. Тук е мястото където можете да прочетете любимото си четиво или да се отдадете на непринуден разговор с приятели.

 

Релакс зона с изглед към планината

В тази релакс зона, отдадени на почивката можете да се насладите на природата и нейната естествена красота.Погледите Ви ще спрат в далечината, където ще видите планините Славянка и Пирин.

 

Релакс зона с камина с жив огън

В тази релакс зона ще усетите истинската топлина на живия огън. Гледайки красивите пламъци ще потънете в истинско спокойствие, което ще Ви освободи от напрежението, а защо не и да подремнете.

 

Терапии за лице и тяло

Насладете се на неповторимите класически и антицелулитни масажи, масажи с мед или ароматна свещ. Освободете се от мислите на забързаното ежедневие с подходящата терапия за Вашето тяло – ароматерапия.  SPA центърът предлага още и разнообразие от козметични процедури за лице и тяло с висококачествена козметика.