Връзка с нас +359 884 24 31 30 / +359 888 20 25 20
Пишете ни office@beliteskali.bg

Атракции

Отдих и риболов

 

За облагородяването и изграждането на зелените площи на комплекса са доставени около 3000м(3) земя. На територията на комплекса са засадени около 40 000 корена растителност. Тук може да видите голямо разнообразие от иглолистни и широколистни дървета, цветя и храсти. Информация за същите може да получите от изградените в зоната табла.
В обширната площ на екозона „ Белите скали” са изградени удобни места за излети, екомаршрути и велопътеки. В близост до водоема може да се ползват заслони с обособени огнища , където можете да си приготвите на жар дори и уловената от Вас риба. Водоемът, с голямото си разнообразие на видове риба, дава възможност за организиране на спортен риболов за гостите на комплекса. Тук може да уловите пъстърва, шаран, сом, бял амур, мряна, толстолоб, есетра и чига.Допълнителни условия :

– Риболовът е разрешен само в светлата част на денонощието;

– Уловената риба се връща във водоема, ако не е повредена и след направен оглед от отговорника на комплекса;

– За броят и вида на уловената риба се уведомява отговорникът на комплекса;

– Уловената риба може бъде закупена;

– Трофейни екземпляри не се продават.

Предвидени са награди за улов на трофейни екземпляри !

Районът е под постоянно видеонаблюдение!

Наслука !

Маршрути

 

Географското местоположение на екозона „Белите скали” дава възможност за организиране на посещения на културно-исторически и природни забележителности в региона и съседна Гърция, като :

– манастир „Свети Георги Победоносец” – гр. Хаджидимово,

– крепостта „Свети Димитър”;

– археологически обект в м. „Козлука”;

– природeн резерват „Славянка” и „Гоцев връх” /Алиботуш/

– екоселище „Омая”;

– древния римски град „Никополис ад Нестум”;

– архитектурния резерват „Ковачевица”;

– пещерата „Ангитис”, „Каменния театър” и др.

Любителите на зимните спортове могат за 90 минути да стъпят на белите писти на ски курортите Банско или Фалакро – Гърция.

Само след 15 минути пътуване може да посетите южната ни съседка Гърция, където в близост до границата се намират красиви местности и селища. А ако желаете само след час време може да усетите морския пясък и да се потопите във водите на Бяло море.